- brokuł
- jajka
- kukurydza
- feta
- jogurt (najlepiej grecki)
- majonez
- płatki migdałowe (uprażone)
Podzielić brokuła na mniejsze części i ugotować al dente (np. według przepisu opisanego w poście Brokułowy szok z sosem).
Jajka
ugotować na twardo.
Do miski (ładnie wygląda w przezroczystej) włożyć brokuła, na nim ułożyć krojone w kostkę jajko i kukurydzę.
Całość zalać sosem z jogurtu i majonezu (można dodać czosnek), a następnie użłożyć fetę pokrojoną w kostkę. Całość posypać prażonymi migdałami.
Smacznego!
Całość zalać sosem z jogurtu i majonezu (można dodać czosnek), a następnie użłożyć fetę pokrojoną w kostkę. Całość posypać prażonymi migdałami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz