Składniki
- schab w plastrach (ja miałam 6 małych)
- ser żółty krojony w słupki
- ser feta krojony w słupki
- oliwki
- musztarda
- cebula
- olej
- sól
- pieprz czarny
- pieprz biały
- wykałaczki drewniane
Schab rozklepać i przyprawić według uznania solą, pieprzem czarnym i białym (można zostawić na godzinkę do "przegryzienia").
Plastry schabu posmarować z jednej strony musztardą, ułożyć na nich po pasku sera żółtego i fety oraz pokrojone oliwki. Następnie zawinąć i zszyć wykałaczkami.
Do naczynia żaroodpornego wlać odrobinę oleju i ułożyć plastry z połowy cebuli. Na nich ułożyć gotowe roladki i przysypać resztą cebuli (w krążkach lub pokroić drobniej). Piec 40-50 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz